divendres, 19 de desembre del 2014

Els espanyols gastaran 11 euros menys que l'any passat

 Disminueix la despesa econòmica per persona de cara a les festes de Nadal


Els espanyols gastaran una mitjana de 209 euros per persona, onze euros menys que l'any passat segons un estudi elaborat per la consultora TNS per la companyia de comerç electrònic d'eBay. L'estudi mostra una clara disminució respecte de l'any passat, en que la despesa per persona era de 220 euros. L'any 2012, el desemborsament va ser de 222 euros, mentre que el 2011 ascendia a 254 euros per persona.

La comparativa entre els resultats anuals que mostra l'estudi, posa de manifest que s'ha disminuït el pressupost de les persones en 45 euros. Malgrat aquesta reducció, els compradors continuen preferint articles de tecnologia i electrònica. En un 44%, els espanyols són partidaris de comprar regals pràctics com ara ordinadors o roba. El 47% dels enquestats comença al desembre a fer les compres nadalenques, i fins a un 13% ho deixa per a la setmana prèvia de la de Nadal.

Internet guanya terreny davant la falta de temps. Segons l'estudi, el 53% dels internautes espanyols realitzarà les seves compres nadalenques en línia. Aquest resultat és 5 punts superiors al de 2012, en el que un 48% dels internautes va comprar per Internet.

La mitjana de despesa econòmica per països se situa en 213 euros per persona de cara al Nadal 2014.
Espanya se situa 4 euros per sota de la mitjana entre el països com el Regne Unit, Estats Units, França, Corea del Sud, Rússia, Alemanya o Itàlia.

L'estudi, presentat per la Consultora TNS per eBay mostra que els països on més gran serà la despesa són el Regne Unit, Estats Units i França. Corea del Sud, Rússia i Itàlia se situen per sota d'Espanya i són els països on menys es gastarà.





Nosaltres hem sortit al carrer a preguntar a la gent quin és el pressupost que s'han marcat per aquest Nadal, quines són les seves prioritats i en quins aspectes ha afectat la crisi econòmica a la manera de viure aquesta festivitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada